donderdag 22 oktober 2009

14. Een bijzondere ontmoeting en de uitslag van de MRI-Mammografie.....

Vanmiddag heb ik rond lunchtijd eindelijk één van de diverse lotgenootjes mogen ontmoeten waar ik al enkele malen contact mee heb gehad de afgelopen periode. Dit lotgenootje - Leslie is haar naam - is net zoals ik ook erfelijk belast met het BRCA1-gen en heeft 6 weken geleden al ondergaan wat ik aanstaande maandag moet ondergaan.

Ik vond het een heel speciale ontmoeting! In de eerste plaats, omdat ik eindelijk eens iemand tegenover me had zitten die, geheel vanuit haar eigen ervaring, enkele van mijn vele vragen kon beantwoorden, en diverse onzekerheden kon wegnemen. Daarnaast, omdat zij mij heel specifiek verteld heeft - en zonder gene liet zien én voelen - wat mij de komende tijd zoal te wachten staat. Ten slotte, omdat ik van haar nog enkele nuttige adviezen heb gekregen. (Dank je wel daarvoor, lieve Leslie!)

Een daarvan was dat ik, als ik straks dezelfde kleur tepels wens te hebben als ik nu heb, diverse kleurenstaaltjes moest gaan halen bij de Gamma, en diegene moest uitzoeken die het dichtst in de buurt van de kleur van mijn eigen tepels komt. Dit zodat ik later, als deze medisch getatoeeerd moeten worden, heel duidelijk aan de specialist kan laten zien welke kleur ik wil.

Haar goede advies opvolgend ben ik na haar bezoek gelijk naar de Gamma gereden. Tja, en daar sta je dan met je goede ietwat onzekere gedrag bij de kleurenstaaltjes van de Flexa, de Histor en het Gamma huismerk! Geen idee welke van de ontelbare bruintinten die van mijn tepels vertegenwoordigen! Was het nou lichtbruin? Donkerbruin? Roze-bruin? Of iets er tussenin?

Uiteraard vond ik het niet gepast om dit uitgebreid 'en publique' in de winkel te gaan bepalen, dus ik heb nu thuis zo'n beetje de gehele collectie bruin(roze)tinten van de diverse merken uitgestald op mijn tafel liggen. Morgen maar even op mijn gemakje de verschillende kleuren naast mijn tepels houden en mijn kleur kiezen. Hoe hilarisch! Hoop dat de goede erbij zit, anders kan ik weer terug.....

Na mijn voor mijzelf nogal komische bezoekje aan de Gamma was het dan eindelijk tijd voor de uitslag van de MRI-Mammografie van vorige week. Gelukkig - en ik kan bijna wel huilen van geluk - was deze uitslag in medische termen 'negatief'! Oftewel; er zijn GEEN tastbare aanwijzingen gevonden op de beelden dat ik momenteel kanker heb in één van mijn borsten!

Fantastisch nieuws! Ik ben dus nog op tijd! Dit betekent dat ik over vier dagen gewoon zonder fratsen mijn preventieve borstverwijdering mét directe reconstructie kan ondergaan! Fijn! Hiermee is er wéér een enorme last van mijn schouders gevallen....

5 opmerkingen:

  1. voor onze Marcia

    optimisme lieve Marcia
    is waar je kracht en steun in vindt
    bij alles wat soms tegen zit
    heb je dat dan even niet
    stuur je je zelf
    met een kluitje in het riet
    hoop ik voor jou dat
    je dan heel snel merkt
    dat optimisme echt werkt
    willen wij je dit mee geven
    sta positief
    in het leven
    zonder stress
    angst en beven
    pas dàn kun je
    je grenzen verleggen
    en stukje bij beetje
    meer vreugde aan je leven geven

    Pa en ma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Marcia, ik ben blij dat ik je wat mee kon geven in deze onzekere en spannende tijd....Ik weet ieder beleeft het op zijn manier, maar gezien jou positiviteit en kracht kom jij hier alleen maar sterker uit. Het engeltje kreeg ik van mijn lotgenootje Ella en het heeft mij door het ergste heengesleept, ik ben niet bijgelovig maar baat het niet, schaden zal het zeker niet.
    Ik wens je heel veel kracht en sterkte en aan liefde zal je zeker niet tekort komen met zulke ouders en lieve vrienden.

    Dikke kus en tot volgende week
    Leslie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha Marcia,
    nog bedankt voor je komst naar Hoofddorp afgelopen dinsdag, ondanks alles wat je aan je hoofd hebt. Heel veel sterkte en kracht toegewenst komende periode, maar ik twijfel er niet aan dat je energie en positieve houding je er doorheen gaan helpen!

    sterkte,
    Martijn (van Elk)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lieve Marcia,
    Op dit moment wordt je misschien wel geopereerd. Het laat me niet los. Ik vind het moedig en knap van je. Ik ben blij dat je de afgelopen dagen toch de rust hebt kunnen vinden om naar de operatie toe te leven.
    Ik hoop dat alles goed is gegaan en wens je veel sterkt bij het herstel.
    Liefs Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lieve Marcia,

    Ondanks de natuurlijk heftige oorzaak is het wel erg grappig om voor me te zien hoe jij dan bij die Gamma hebt gestaan.
    Ik kan me de situatie zo ontzettend voorstellen.
    Ik was de afgelopen 2,5 week op vakantie, maar heb nog wel een paar keer aan je gedacht.

    Liefs Anita

    BeantwoordenVerwijderen